Home Suriname Dijksteel zegt ‘sorry’ voor vertoning in Presidentieel Paleis

Dijksteel zegt ‘sorry’ voor vertoning in Presidentieel Paleis

19
0
dijksteel-zegt-‘sorry’-voor-vertoning-in-presidentieel-paleis

foto

Een grote menigte is getuige van dansende personen op het terras van het Presidentieel Paleis. Het tafereel is grondig afgekeurd. (Beeld: social media)


Adviseur van de president, Stanley Dijksteel, gaat door het stof over het gebeurde op het presidentieel paleis zaterdagavond. Personeelsleden en mensen van buiten hebben op het terras van het paleis hun danskunsten getoond, terwijl het Heinekenfeest gaande was op het Onafhankelijkheidsplein. Het gedrag van de ‘feestvierders’ is op video vastgelegd en gaat viraal. Het publiek heeft geen goed woord over voor de vertoning, waarbij er misbruik is gemaakt van het paleis.

Enkele personeelsleden die met Dijksteel in het paleis vertoefden, vroegen of zij het festijn vanuit het balkon mochten gadeslaan. “Daartoe heb ik op dat moment instructies gegeven om in alle rust het geheel te aanschouwen. Ook mijn echtgenote die beneden op mij wachtte heb ik toen gevraagd naar boven te komen. Echter hebben enkele personeelsleden buiten de instructies gehandeld. Er zijn ook mensen van buiten in het paleis toegelaten”, zegt Dijksteel aan Starnieuws.

President Chan Santokhi heeft Dijksteel gevraagd om een verslag van het gebeurde op te maken. “De First Lady noch de president hebben iets te maken met wat er is gebeurd op het paleis. Hun namen worden onterecht genoemd in berichten op social media”.

De aanwezigen zijn zich ervan bewust de regels te hebben overtreden waardoor er schade is toegebracht aan de reputatie van het Presidentieel Paleis. De aanwezigen bieden hun verontschuldigingen aan voor het gebeuren op het terras van het paleis. Tegen de aanwezigen zal correctief worden opgetreden”, zegt Dijksteel. Hij zal verslag uitbrengen aan de president.