Home Nederland Groep van honderd jongeren veroorzaakt onrust in Urk

Groep van honderd jongeren veroorzaakt onrust in Urk

14
0
groep-van-honderd-jongeren-veroorzaakt-onrust-in-urk

@112_spotter_urk via Instagram

In samenwerking met

Omroep Flevoland

NOS Nieuws

Een groep van zo’n honderd jongeren heeft gisteravond ongeregeldheden veroorzaakt in Urk. De politie werd onder andere belaagd met zwaar vuurwerk. De jongeren kwamen bij elkaar na een oproep op Instagram om naar een “Zwarte Pieten container rally” te komen. Volgens Omroep Flevoland was een deel van de jongeren verkleed als Zwarte Piet.

Een politiewoordvoerder zegt tegen de omroep dat er dertig agenten uit de hele provincie en daarbuiten zijn ingezet om de rust te herstellen.

Toen agenten naar de locatie toe kwamen, was er brand gesticht op de rotonde aan De Akkers waar het twee jaar geleden ook al eens misging, maar was het verder rustig. De politie probeerde de jongeren “met een goed gesprek” naar huis te krijgen.

Grimmiger

Tussen 22.00 en 23.00 uur werd de sfeer volgens de politie grimmiger en werden agenten bekogeld met flessen en zwaar vuurwerk. Er ontplofte een vuurwerkbom vlak naast een agent.

Uiteindelijk is iedereen door de politie van de plek verwijderd. Een jongen is aangehouden. De politie verwacht niet dat er meer aanhoudingen volgen. Volgens de woordvoerder “is het ons belang om de openbare orde en veiligheid terug te brengen en dat is gelukt.”

De gemeente Urk komt later vandaag met een verklaring over de gebeurtenissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here