Home Nederland Opname Top 2000 Quiz stilgelegd wegens ophef rond Matthijs van Nieuwkerk

Opname Top 2000 Quiz stilgelegd wegens ophef rond Matthijs van Nieuwkerk

26
0
opname-top-2000-quiz-stilgelegd-wegens-ophef-rond-matthijs-van-nieuwkerk

ANP

NOS Nieuws

De NTR heeft de opnames van de Top 2000 Quiz met presentator Matthijs van Nieuwkerk stilgelegd. Aanleiding is het Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door door Van Nieuwkerk en eindredacteuren.

De NTR noemt het in een verklaring niet passend om vandaag een feestelijke quiz op te nemen, na de dynamiek die is ontstaan door het verschijnen van het Volkskrant-artikel. De beslissing is volgens de NTR genomen in samenspraak met Matthijs van Nieuwkerk en de NPO.

Gisteren zijn er twee afleveringen opgenomen, vandaag zijn er twee afgezegd, zegt de NTR. “We gaan nu bedenken hoe we moeten omgaan met deze ongewone situatie. Dit uiteraard in samenspraak met de NPO die over de uitzendingen gaat.”

De NTR wil verder geen toelichting geven. Of de opnames later alsnog plaatsvinden, is niet duidelijk. Het is de bedoeling dat het programma volgende maand wordt uitgezonden, in de aanloop naar de jaarlijkse Top 2000 van NPO Radio 2.

‘Spijt’ maar artikel ook ‘draconische karikatuur’

Ruim vijftig voormalige medewerkers van DWDD deden tegen de Volkskrant hun verhaal over grensoverschrijdend gedrag bij dat programma. Het ging volgens hen om “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

Van Nieuwkerk wilde de Volkskrant niet te woord staan; ook op schriftelijke vragen wilde hij geen antwoord geven. Gisteren kwam hij wel met een verklaring: “Dat we kennelijk toch niet iedereen een veilig en prettig gevoel hebben kunnen geven en dat het zelfs collega’s ziek heeft gemaakt, dat spijt me enorm.”

Het artikel in de Volkskrant noemt hij “een draconische karikatuur van vijftien jaar DWDD”. Hij stelt verder: “Ik ben nu gemakshalve teruggevouwen tot een Eeuwige Driftbui.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here