Home Suriname Geen printmateriaal; geslaagden wachten op rijbewijs

Geen printmateriaal; geslaagden wachten op rijbewijs

16
0
geen-printmateriaal;-geslaagden-wachten-op-rijbewijs

foto

Politiecommissaris Bryan Isaacs gaat in op het probleem rond e-rijbewijzen.


Mensen die al maanden geslaagd zijn voor hun rijbewijs, kunnen nog steeds niet rijden. Zij hebben hun rijbewijs nog niet kunnen krijgen. Op een gisteren gehouden persconferentie legde politiecommissaris Bryan Isaacs uit dat door gebrek aan printmateriaal de rijbewijzen niet kunnen worden vervaardigd. Hij vraagt geduld van de mensen die staan te trappelen om hun rijbewijs.

Aan de andere kant was het aantal e-rijbewijzen dat klaarligt, opgelopen tot boven de 4.000. Om de mensen meer ruimte te geven om de rijbewijzen op te halen, is besloten de werktijd van de afdeling Verkeer te verruimen, waardoor ook zaterdag en zondag de rijbewijzen gehaald kunnen worden. Sinds de langere werktijden zijn meer dan 1.400 rijbewijzen afgehaald.

Isaacs doet een beroep op mensen om online na te gaan of hun e-rijbewijs al af is. Indien alle stukken in orde zijn, kan binnen een kwartier het rijbewijs worden verstrekt.

Ook ID-kaarten kunnen niet worden uitgeprint, omdat er al maanden geen printmateriaal is. Binnenlandse Zaken verwacht dat komend jaar het materiaal binnenkomt. Ondertussen kunnen mensen die een aanvraag ingediend hebben met hun strookje en oude ID-kaart die nog niet vervallen is, zaken doen.