Home Suriname President wenst evaluatie OMO’s; team benoemd

President wenst evaluatie OMO’s; team benoemd

21
0
president-wenst-evaluatie-omo’s;-team-benoemd

foto


President Chan Santokhi wenst een evaluatie van de inzet van de Open Markt Operaties (OMO’s) die plaatsvinden vanuit de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en andere getroffen maatregelen. Er worden diverse inspanningen gepleegd ter beteugeling van de wisselkoers voor de vreemde valuta.

Om het succes van deze operaties onder de loep te nemen en voorstellen te doen over de weg voorwaarts, is vandaag een presidentieel team bekrachtigd binnen de regeringsraad. Dit team bestaat uit Stanley Raghoebarsing, Jim Bousaid en Glenn Gersie. In maximaal twee weken moet er een advies komen.

Relevante maatregelen en voorstellen zullen op woensdag 23 november in de eerstvolgende regeringsraad worden besproken. Hierbij zal de regering bijdragen meenemen van het ingestelde platform, financiële deskundigen en de governor van de CBvS, meldt de presidentiële woordvoerder, Alven Roosveld, in een persbericht

De regering zal na het advies gerichte maatregelen treffen die de beweging van de wisselkoers positief moeten beïnvloeden.