Home Suriname Kapitein Fräser: NL ook jarig op 25 november

Kapitein Fräser: NL ook jarig op 25 november

18
0
kapitein-fraser:-nl-ook-jarig-op-25-november

foto

Manschappen van het Nationaal Leger staan voor het hijsen van een mammoetvlag ter gelegenheid van de viering van Onafhankelijkheidsdag op 25 november. (Foto’s: CDS).


Voor de onafhankelijkheid was er nog geen sprake van een nationaal leger in Suriname. Er was een Surinaamse Krijgsmacht die onder controle van Nederland viel. Het belangrijkste doel van parade en defilé is voor kapitein Jermain Fräser, hoofd Operatie van het Nationaal Leger (NL), het aanwakkeren van het nationaal gevoel. Het Nationaal Leger is op schema met de voorbereidingen naar de parade en het defilé van 25 november.

Volgens Fräser is het belangrijk om een defilé en parade te houden, omdat Suriname op die dag jarig is tezamen met het Nationaal Leger. Fräser legt uit dat het hijsen van de mammoetvlaggen sinds 2017 onderdeel is van de viering van de onafhankelijkheid. “De bedoeling hierachter is om het nationalistisch gevoel vooral op hoogtijdagen aan te wakkeren en te koesteren, zodat men meer gaat beseffen wat deze speciale dagen inhouden,” stelt hij.

Op vrijdag 18 november is er aan de Gravenberchstraat een pre-generale van het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname (KPS). De generale naar de grote dag zal gehouden worden op 22 november. De parade en het defilé worden jaarlijks op 25 november gehouden. De troepen worden dan geïnspecteerd door de president van de Republiek Suriname als opperbevelhebber van het Nationaal Leger.

De mammoetvlaggen zijn vandaag gehesen en wapperen op vier locaties; voor het kabinet van de vicepresident, bij de rotonde aan de Van ’t Hogerhuysstraat, bij de rotonde aan de J. Lachmonstraat en op Zanderij nabij de Johan Adolf Pengel luchthaven. De Communicatie Dienst Suriname (CDS) meldt dat het publiek bij de komende Srefidensiviering enkele verrassingen mag verwachten.