Home Suriname Sportzaken sluit partnerschapsovereenkomst met Amigoal

Sportzaken sluit partnerschapsovereenkomst met Amigoal

17
0
sportzaken-sluit-partnerschapsovereenkomst-met-amigoal

foto

Directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw (l) en de voorzitter van stichting Amigoal, Marianne de Jong, bezegelen de partnerschapsovereenkomst met een handdruk.


Directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw is samen met onderdirecteur Deborah Winson van Sportzaken naar Nederland afgereisd voor het finaliseren en tekenen van een partnerschapsovereenkomst met stichting Amigoal in Utrecht. Amigoal zal onder meer ondersteuning geven op het gebied van onderzoek naar de sportbeleving onder basisschoolkinderen.

“Stichting Amigoal zal zich in Nederland inzetten voor het zoeken van sponsoren en partners die in materiële zin, dus sportkleding en sportmaterialen, hun bijdrage willen leveren aan een gezondere leefstijl van jongeren in Suriname. Door actieve samenwerking met MBO’s, hogescholen en universiteiten in Nederland zoeken we steeds de partner die op basis van kennis en ervaring een waardevolle bijdrage kan leveren aan het behalen van de doelstellingen van de projecten”, zegt de voorzitter van de stichting, Marianne de Jong.

De Jong zegt dat de focus gelegd zal worden op het gebied van sport voor mensen met een speciale hulpvraag en bevordering van deelname van vrouwen in de sport. “De sportzorg activiteiten zullen bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid onder de gemeenschap en het ontwikkelen van een in het algemeen gezondere wereld, maar in het bijzonder een gezonder Suriname.”

Winson geeft aan dat de overeenkomst is gesloten na lobbywerk van de Goodwill Sportambassadeurs van Suriname. De voortzetting van de samenwerking zal zijn op het gebied van professionalisering in de vorm van trainingen voor sportleiders en beleidsmedewerkers in geheel Suriname, train de trainerssessies (bijscholing/ refreshment trainingen), advies in het maken van sportbeleid (op het ministerie en ook in de buitengebieden), het herkennen en ontwikkelen van sporttalent op alle niveaus al vanaf de basisschool.

Het partnerschap met Stichting Amigoal is getekend voor 3 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Touw Ngie Tjouw zegt uit te kijken naar meer van deze nationale en internationale samenwerkingen om de sportgemeenschap beter van dienst te zijn en de sportontwikkeling in Suriname te versnellen.