Home Suriname Vrouw die de politie te slim af was, weer aangehouden

Vrouw die de politie te slim af was, weer aangehouden

15
0
vrouw-die-de-politie-te-slim-af-was,-weer-aangehouden

foto


Petra B. die de politie te slim af was op 3 november, is na vijf dagen weer aangehouden voor diefstal. De vrouw werd door de politie gebracht naar haar woning om haar lijfkleren op te halen. Zij zag echter kans om te ontvluchten.

De benadeelde J.D. had aangifte gedaan tegen haar dienstvrouw Petra. De verdachte werkte een jaar voor de vrouw en had alleen de toegang tot haar woning. Verder gaf J.D. de politie te kennen dat zij in juni naar het buitenland was vertrokken en toen zij in juli weer in Suriname was, heeft zij ontdekt dat enkele sieraden van haar ontbraken. Zij maakte echter geen werk van om te onderzoeken waar haar sieraden waren, maar vertrok in augustus wederom naar het buitenland. Tijdens haar afwezigheid liet zij haar sieraden in haar huis achter en werd haar woning door haar dienstvrouw Petra schoongemaakt.

In september keerde zij terug, maar controleerde haar sieraden niet direct. Op 3 november ontdekte zij dat meer sieraden van haar zijn verdwenen. Bij haar rees het vermoeden dat Petra B. meer van de verdwijning van de sieraden af moest weten en deed diezelfde dag aangifte tegen haar.

De verdachte Petra is kort na de aangifte op 3 november door de politie in de kraag gevat. De sieraden zijn nog niet teruggevonden. Zij werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations. Zij is intussen overgebracht naar het vrouwen cellenhuis.