Home Nederland Wekdienst 13/11: Formule 1 in Brazilië en wereldbeker veldrijden in Beekse Bergen

Wekdienst 13/11: Formule 1 in Brazilië en wereldbeker veldrijden in Beekse Bergen

17
0
wekdienst-13/11:-formule-1-in-brazilie-en-wereldbeker-veldrijden-in-beekse-bergen

EPA

NOS Nieuws

Goedemorgen! In de Beekse Bergen in Hilvarenbeek is de wereldbeker veldrijden en in Brazilië wordt op het circuit van Interlagos de voorlaatste wedstrijd dit jaar in de Formule 1 gereden.

Eerst het weer: er staat een vrij zonnige herfstdag op het programma. Bij een matige oostenwind loopt de temperatuur op naar 12 graden op de Wadden tot 16 graden in het zuidoosten.

Weerplaza

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Max Verstappen begint om 19.00 uur aan de voorlaatste Formule 1-race van het seizoen, de Grote Prijs van Brazilië. De race is te volgen in een liveblog op NOS.nl.
  • In de Beekse Bergen in Hilvarenbeek wordt de wereldbeker veldrijden gereden. Zowel de strijd bij de vrouwen als bij de mannen is te volgen in een livestream op NOS.nl.
  • De laatste speeldag voor de winterstop in de Nederlandse eredivisie eindigt met vijf wedstrijden, die te volgen zijn in een liveblog op NOS.nl. Feyenoord kan thuis tegen Excelsior zijn koppositie verstevigen. De wedstrijd begint om 16.45 uur.

Wat heb je gemist?

De nek-aan-nekrace bij de midterms in de Amerikaanse staat Nevada is gewonnen door de Democratische senator Catherine Cortez Masto. Daarmee behouden de Democraten de komende twee jaar de meerderheid in de Senaat.

Door de winst in Nevada komen de Democraten uit op 50 zetels, van de in totaal 100 zetels in de Senaat. Wanneer de Democraten en Republikeinen evenveel zetels hebben, geeft de stem van de Democratische vicepresident Kamala Harris de doorslag.

President Biden liet in een reactie weten dat hij “niet verrast, maar ongelooflijk blij” is met het resultaat. De overwinning was volgens Biden te danken aan “de kwaliteit van onze kandidaten”.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De Britse kunstenaar Banksy heeft een kunstwerk gemaakt op een vernield huis in de verwoeste stad Borodjanka, in de buurt van Kiev. Op de muur is een meisje te zien dat op de brokstukken een handstand maakt.

Inwoners Borodjanka voelen zich gesteund door Banksy

Fijne dag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here