Home Suriname Vissers beboet voor jagen en vissen in natuurreservaat

Vissers beboet voor jagen en vissen in natuurreservaat

17
0
vissers-beboet-voor-jagen-en-vissen-in-natuurreservaat

foto


Drie vissers zijn door jachtopzieners van het Lands Bosbeheer (LBB) bij een natuurreservaat in het Boven Coesoewinigebied aangehouden. Het drietal dat eveneens in het bezit was van drie jachtgeweren werd voor overtreding van het economisch delict overgedragen aan de politie van het bureau Zanderij.

Aangezien het verboden is zonder een vergunning van LBB te jagen en te vissen in en rondom Natuurreservaten, werden de drie mannen door de politie in verzekering gesteld. Naderhand bleek dit trio legaal in het bezit te zijn van de jachtgeweren. De boot en de visnetten die niet aan de gestelde eisen voldeden zijn in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de drie overtreders in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het betalen van een fikse boete is het drietal heengezonden.