Home Suriname Pelé steunt Brazilië in race voor zesde ster

Pelé steunt Brazilië in race voor zesde ster

17
0
pele-steunt-brazilie-in-race-voor-zesde-ster

foto

De legendarische Braziliaanse voetballer Pele zwaait naar de toeschouwers voor de start van de laatste voetbalwedstrijd voor jongens onder de 17 van het Subroto Cup-toernooi in het Ambedkar-stadion in New Delhi, India, 16 oktober 2015. (Foto: Reuters)


De Braziliaanse voetballegende Pelé steunt het nationaal elftal om hun imago als WK-favorieten waar te maken en een recordverlengende zesde titel in Qatar te veroveren. Hij zei dat hij het volste vertrouwen heeft in de 26-koppige selectie die hoofdcoach Tite heeft geselecteerd.

De 82-jarige, die het team naar de titel leidde in 1958, 1962 en 1970, deelde zijn gedachten op Instagram naast een foto van zichzelf met een Braziliaans shirt uit zijn speeltijd. Hij zei dat hij hoopte nog een ster op hun borst te zien.

“De laatste keer dat ik het shirt van het Braziliaanse team droeg, hebben we de drie sterren boven de top ingehuldigd”, schrijft Pelé, de enige speler die drie World Cups heeft gewonnen, bij de foto. “Nu hebben we er vijf. Ik kan niet wachten om de zesde ster toe te voegen.”

Pelé, die de afgelopen jaren gezondheidsproblemen heeft gehad maar actief is gebleven op sociale media, zei dat hij er zeker van was dat het team de natie trots zou maken. “Ik ben hier om mijn vertrouwen uit te spreken aan dit team en veel succes te wensen aan ons nationale team”, zei hij nadat Tite eerder deze week zijn team had benoemd.

De positie van Brazilië aan de top van de wereldranglijst en hun geweldige ongeslagen reeks in de kwalificatie, hebben hen tot de favorieten van de bookmakers gemaakt om de titel in Qatar te winnen.

Roberto Firmino is buiten de selectie van het team gevallen, terwijl Dani Alves er wel in zit.

Voor Brazilië reizen mee naar Qatar:

De doelmannen: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras).

De verdedigers: Bremer (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (Paris St. Germain), Thiago Silva (Chelsea), Danilo (Juventus), Dani Alves (UNAM Pumas), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla) .

De middenvelders: Bruno Guimaraes (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paqueta (West Ham United).

En de aanvallers: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar Jr. (Paris St Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid).

Brazilië begint hun campagne tegen Servië op 24 november. Ze nemen het ook op tegen Zwitserland en Kameroen in Groep G.