Home Nederland Komende twee weken geen treinen naar Amsterdam Zuid, minder rond Schiphol

Komende twee weken geen treinen naar Amsterdam Zuid, minder rond Schiphol

23
0
komende-twee-weken-geen-treinen-naar-amsterdam-zuid,-minder-rond-schiphol

ANP

NOS Nieuws

Vanwege werk aan het spoor rijden er de komende twee weken geen treinen naar station Amsterdam Zuid en minder rond Schiphol. Bij de Zuidas in Amsterdam worden wissels vervangen, kabels en leidingen verlegd en seinen verplaatst.

Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per metro, bus en tram. Treinreizigers die het station willen bereiken kunnen gebruikmaken van vervangend busvervoer. Treinkaartjes zijn tijdens de werkzaamheden geldig in de Amsterdamse metrolijnen 50, 51 en 52 die op Amsterdam Zuid aankomen en vertrekken.

Volgens ProRail zijn werkzaamheden nodig om de groei van het aantal reizigers aan te kunnen. Op termijn moeten er meer treinen gaan rijden tussen Schiphol en Amsterdam Centraal.

De NS waarschuwt reizigers ook voor de gevolgen op het traject Utrecht-Nijmegen. De komende weken rijdt er geen trein van Amsterdam Zuid naar Nijmegen. De werkzaamheden zijn vannacht begonnen en duren tot en met zaterdag 26 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here