Home Nederland Wekdienst 12/11: Sinterklaasintocht in Hellevoetsluis • Laatste sprintrace F1-seizoen

Wekdienst 12/11: Sinterklaasintocht in Hellevoetsluis • Laatste sprintrace F1-seizoen

16
0
wekdienst-12/11:-sinterklaasintocht-in-hellevoetsluis-•-laatste-sprintrace-f1-seizoen

NOS

NOS Nieuws

Goedemorgen! Vandaag worden Sinterklaas en zijn pieten bij de landelijke intocht onthaald in Hellevoetsluis en in Brazilië staat vanavond de laatste sprintrace van het F1-seizoen op het programma.

Het wordt een zonovergoten zaterdag en het blijft overal droog. Alleen in het noorden komt eerst meer bewolking voor. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind en de temperatuur loopt op naar 13 graden in het noorden en naar 16 in het zuiden.

Weerplaza/NOS

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Sinterklaas komt weer in het land. De goedheiligman en zijn gevolg arriveren rond het middaguur in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis. Het is voor het eerst sinds de coronacrisis uitbrak dat er weer een landelijke intocht met publiek is.
  • Het is de laatste dag dat de zorgverzekeraars hun premie voor de basisverzekering voor volgend jaar bekend kunnen maken.
  • Om 20.30 uur begint in Brazilië de laatste sprintrace van dit seizoen in de Formule 1. Wereldkampioen Max Verstappen won de eerste twee, bij de GP’s van Emilia-Romagna en Oostenrijk. De uitslag van de sprintrace bepaalt de startvolgorde voor de race van morgenavond op het circuit van Interlagos in São Paulo.
  • In de laatste speelronde van de eredivisie voor het WK staat de topper PSV-AZ op het programma. Het duel in Eindhoven begint om 21.00 uur. Landskampioen Ajax, dat zondag door een nederlaag tegen PSV de koppositie uit handen gaf, neemt het om 18.45 uur op tegen FC Emmen.

Wat heb je gemist?

De race om de vacante Senaatszetel in de Amerikaanse staat Arizona is gewonnen door de Democratische kandidaat Mark Kelly, zo meldt persbureau AP. Kelly, een voormalig astronaut die de afgelopen twee jaar al diende als Senator namens de Democratische Partij, nam het afgelopen week op tegen de Republikein Blake Masters, een durfinvesteerder en nieuwkomer in het politieke bedrijf.

Na telling van ruim 83 procent van de stemmen in de staat kan de winst Kelly niet meer ontgaan, oordeelt AP. Daarmee hebben zowel de Democraten als de Republikeinen nu 49 zetels in de Senaat veroverd, die 100 zetels telt. Maar de Democraten hebben een voordeel: bij een stemverhouding van 50-50 mag vicepresident Kamala Harris de doorslag geven, in het voordeel van de Democraten.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Ook in de Oekraïense hoofdstad Kiev is er blijdschap over het vertrek van de Russen uit Cherson, vooral onder vluchtelingen die daarvandaan komen. In het centrum van Kiev kwamen honderden mensen bijeen. Ze riepen “Cherson is Oekraïne” en zongen het volkslied.

“We vieren de bevrijding van Cherson en de rest van de regio op de rechteroever van de Dnjepr”, zei een van de feestvierders, die zelf uit de buurt van Cherson komt. “Dit geeft ons heel veel moed, dit vergroot onze kracht en ons geloof dat we zullen winnen en dat snel heel Oekraïne bevrijd zal zijn.”

De straat op in Kiev: inwoners vieren bevrijding Cherson

Fijne dag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here