Home Suriname Coach Ecuador bekritiseert datumwijziging WK-opener

Coach Ecuador bekritiseert datumwijziging WK-opener

18
0
coach-ecuador-bekritiseert-datumwijziging-wk-opener

foto

De coach van Ecuador, Gustavo Alfaro, heeft kritiek geuit op de wijziging van de datum voor de openingswedstrijd in Qatar. (Foto: Reuters)


De coach van Ecuador, Gustavo Alfaro, heeft de beslissing om de datum van de openingswedstrijd van het WK tussen zijn kant en gastheer Qatar te wijzigen bekritiseert, omdat het hem een ​​dag minder heeft gegeven om zich voor te bereiden op het toernooi.

Het WK zou op maandag 21 november van start gaan, maar de organisatoren besloten in augustus dat het beter zou zijn voor de gastheren om het toernooi af te trappen en daarom werd de wedstrijd tussen Ecuador en Qatar verplaatst naar zondag.

“Ik heb een dag minder voorbereiding”, vertelde Alfaro op een persconferentie. “We werden gepasseerd. We werden niet geraadpleegd als er een probleem was om de wedstrijd van de 21e naar de 20e te vervroegen.”

De Argentijnse manager vroeg zich af hoeveel tijd hij had om met zijn ploeg te werken in vergelijking met andere teams op het WK en in Qatar, wiens spelers voor vijf maanden beschikbaar zijn gesteld aan het nationale team, omdat hun kampioenschap is opgeschort.

“Nu wil ik geen voordeel, maar ik wil wel dezelfde rechten als iedereen. De anderen hebben zeven dagen en ik heb zes. Waarom heb ik zes? Waarom hebben ze me niet een dag meer gegeven om te werken met de ploeg?” voegde Alfaro toe.

Ecuador kwalificeerde zich na een vierde plaats in de CONMEBOL-kwalificaties achter Brazilië, Argentinië en Uruguay.

Toch was hun aankomst op het toernooi gehuld in controverse, nadat Chili hen beschuldigde van het gebruik van een niet-geschikte speler in de kwalificatie, Byron Castillo, een claim die de FIFA verwierp.

De plaats van Ecuador werd dinsdag bevestigd toen het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) oordeelde dat Castillo een Ecuadoraans staatsburger was.

Het wordt de vierde keer dat het Zuid-Amerikaanse land op een WK verschijnt, na Japan in 2002, Duitsland in 2006 -waar ze hun beste prestatie hadden en de Ronde van 16 bereikten- en Brazilië in 2014.

Ecuador zit in Groep A, samen met Qatar, Nederland en Senegal.