Home Suriname Santokhi slaat handen ineen voor behoud Amazone

Santokhi slaat handen ineen voor behoud Amazone

15
0
santokhi-slaat-handen-ineen-voor-behoud-amazone

foto

President Chan Santokhi heeft samen met zijn collega’s van Colombia (m) en Venezuela deelgenomen aan een debat voor behoud van het Amazonewoud.


Behoud van het Amazonewoud is alleen mogelijk als de leiders van de landen waar het Amazonewoud staat, op een lijn staan. De presidenten van Colombia en Venezuela, Gustavo Petro en Nicolas Maduro, hebben dinsdag op de klimaattop in Egypte een oproep gedaan voor een brede alliantie om de Amazone, het grootste tropische woud van de planeet, te beschermen.President Chan Santokhi heeft dan ook deelgenomen aan een debat over het behoud van het Amazonewoud. Tijdens deze bijeenkomst hebben Santokhi, Petro en Maduro specifiek gesproken over de bescherming van het woud. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking komt het initiatief van de Colombiaanse president. Aangezien wij ook deel uitmaken van het Amazonewoud, is het volgens de bewindsman belangrijk om te praten over de bedreigingen zoals de ontbossing, enorme houtkap en problemen met waterwegen. Er moeten acties woren ondernomen naar de wereld toe om dit vraagstuk op te lossen. Ramdin merkt op dat het milieu beschermd moet blijven, zo ook de tribale volkeren in het gebied.

Het doel van het debat is dat landen in Zuid-Amerika de verantwoordelijkheid dragen, zodat de vernietiging van de Amazone stopt e er een gecoordineerd herstelproces op gang komt. “Eeen groot deel van het regenwoud behoort Suriname toe en wij zijn van mening dat er geen schade hieraan moet worden gebracht,” stelt Ramdin. Het gaat erom om dit probleem van vernietiging op een duurzame manier moet worden aangepakt. “We moeten elkaar goed verstaan en weten wat de prioriteiten zijn.”

In januari volgend jaar vindt er een bijeenkomst plaats met de andere regionale landen om de voorgestelde alliantie te bespreken.