Home Suriname Amoksi overweegt kort geding tegen Politiebond (update)

Amoksi overweegt kort geding tegen Politiebond (update)

16
0
amoksi-overweegt-kort-geding-tegen-politiebond-(update)

foto


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie overweegt om een kort geding aanhangig te maken tegen de Surinaamse Politie Bond. Volgens het ministerie zijn in de afgelopen periode heel wat onjuiste en verwarrende berichten verspreid over het ontslag van de politie hoofdofficieren Raoul Hellings en Sergio Gentle.

“Het kort geding wordt overwogen tegen de personen die willen verhinderen dat de politie haar grondwettelijke verplichtingen nakomt”, zegt het ministerie in een aanvullende mededeling.

Het ministerie van Justitie en Politie stelt de samenleving gerust dat de correcte procedures en juiste grondslagen zijn gevolgd bij het opleggen van de tuchtstraf van ontslag aan betreffende gewezen politiefunctionarissen.

Het ministerie is bezig om alle voorzieningen te treffen om de orde, rust en veiligheid waar de samenleving recht op heeft te garanderen.

De algemene ledenvergadering van de politiebond heeft besloten dat de basispolitie, de Motor Surveillance Dienst, de Regio Bijstandsdiensten en de Wapenkamer voorlopig uit de ether zijn. Ook wordt niet meegewerkt aan de voorbereiding van het defilé voor 25 november.