Home Suriname Hoofdinspecteurs Hellings en Gentle ontslagen

Hoofdinspecteurs Hellings en Gentle ontslagen

17
0
hoofdinspecteurs-hellings-en-gentle-ontslagen

foto

De agenda van de spoedvergadering van de Surinaamse Politiebond die dinsdagochtend wordt gehouden in de Politie Academie.


De hoofdinspecteurs Raoul Hellings en Sergio Gentle zijn ontslagen. Dit wegens ernstig plichtsverzuim. Hen wordt ernstig plichtsverzuim verweten. Er zijn onvoldoende waarborgen voor betrouwbaarheid. De tuchtstraf die opgelegd is, is ontslag uit staatsdienst. De ontslagresolutie is bekrachtigd door president Chan Santokhi.

De Surinaamse Politiebond heeft voor dinsdagmorgen een spoed algemene ledenvergadering uitgeschreven. Het ontslag van de twee officieren zal worden besproken. Hellings en Gentle zijn ook adviseurs van de politiebond. Voorzitter Poetini Atompai zegt aan Starnieuws dat de leden een standpunt zullen innemen. Op grond hiervan zal worden besloten welke stappen er ondernomen zullen worden.

Hellings en Gentle waren twee van de trekkers van Organic Movement. Hen wordt ten laste gelegd onder andere dat ze onwettig afwezig waren op het werk. Ook zouden dienstmiddelen zijn ingezet tijdens de acties. Het tweetal heeft betwist zich schuldig gemaakt te hebben aan de tenlastelegging.