Home Suriname RK Bisdom vangt 2 Afghaanse gezinnen op

RK Bisdom vangt 2 Afghaanse gezinnen op

20
0
rk-bisdom-vangt-2-afghaanse-gezinnen-op

foto


Het Rooms-katholieke Bisdom (RK Bisdom) heeft besloten twee gezinnen uit Afghanistan de mogelijkheid te bieden om zich in Suriname te vestigen. Het gaat om een gezin met vader en moeder en 7 kinderen en het tweede gezin hebben de ouders 2 kinderen. Het gaat om totaal 13 personen. De mensen zijn vandaag aangekomen in Suriname.

Het gaat om humanitair initiatief ondernomen door een bevriende RK organisatie in Nederland, legt het RK Bisdom uit. Er is medewerking verleend door de autoriteiten om de gezinnen hier te verwelkomen.

Alle kosten daarvoor, ook die van de komende twee jaar, worden verzorgd door de Nederlandse kerkelijke organisatie. Het is een zuiver humanitair initiatief van naastenliefde voor twee bevriende gezinnen in nood van hen, dat op verzoek van ons RK Bisdom hier mogelijk werd, benadrukt het RK Bisdom.

Het initiatief staat volledig los van enige andere kwesties over eventuele Afghaanse vluchtelingen die de laatste tijd in de media en de samenleving spelen.