Home Nederland PostNL lijdt 20 miljoen euro verlies in derde kwartaal

PostNL lijdt 20 miljoen euro verlies in derde kwartaal

25
0
postnl-lijdt-20-miljoen-euro-verlies-in-derde-kwartaal

ANP

NOS Nieuws

PostNL heeft een moeilijk derde kwartaal achter de rug. Door de stijgende prijzen wordt er minder gekocht en versturen bedrijven dus minder vracht en pakketten. Die daling merkt PostNL in het buitenland, in Nederland steeg het aantal pakketjes nog met 1 procent.

PostNL verwacht ook door de inflatie meer geld aan salarissen kwijt te zijn. De vakbonden stellen stevige looneisen.

PostNL waarschuwde eerder al in een tussentijdse update dat de resultaten tegen zouden vallen. Naast de slinkende pakkettenstroom daalt ook het aantal verstuurde brieven verder. In het derde kwartaal kromp het postvolume met ruim 9 procent.

Door de stijgende energieprijzen moet PostNL ook meer geld uittrekken om busjes en vrachtwagens te kunnen laten rijden. De combinatie van stijgende kosten en dalende volumes leveren onder aan de streep een verlies op van 20 miljoen euro in het derde kwartaal. Een jaar eerder werd nog 12 miljoen winst gemaakt. De omzet daalde in het derde kwartaal met 20 miljoen naar 709 miljoen euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here