Home Nederland Tientallen gewonden na brand New York, mogelijk door batterij e-bike

Tientallen gewonden na brand New York, mogelijk door batterij e-bike

24
0
tientallen-gewonden-na-brand-new-york,-mogelijk-door-batterij-e-bike

AFP

NOS Nieuws

In Manhattan in New York zijn zeker 38 mensen gewond geraakt door een brand in een appartementencomplex. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN verkeren zeker twee mensen in kritieke toestand en zeker vijf anderen liepen zware verwondingen op.

De autoriteiten vermoeden dat de brand werd veroorzaakt door een lithiumionbatterij. Deze batterijen worden vaak gebruikt in elektrische scooters en e-bikes. Volgens de brandweer zijn dit jaar al zes mensen overleden bij branden die door dergelijke batterijen werden veroorzaakt.

Op videobeelden is te zien dat een vrouw uit het 37 verdiepingen tellende gebouw werd gered. Ze hing uit het raam en de brandweer hielp haar met touwen in een ondergelegen appartement. Het is niet duidelijk of zij verwondingen heeft opgelopen.

Behalve deze vrouw werd nog iemand anders met behulp van touwen gered, zegt de brandweer tegen CNN.

De autoriteiten denken dat de bewoners van het appartement waar de brand uitbrak bezig waren met het repareren van fietsen. De brand ontstond waarschijnlijk direct achter de voordeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here