Home Suriname Laatste kans Ronaldo om te schitteren op WK-podium in Qatar

Laatste kans Ronaldo om te schitteren op WK-podium in Qatar

19
0
laatste-kans-ronaldo-om-te-schitteren-op-wk-podium-in-qatar

foto

Cristiano Ronaldo heeft nog een laatste kans om met Portugal een verschil te maken op WK 2022 in Qatar. (Foto: Reuters)


De Portugese aanvoerder Cristiano Ronaldo, die vijf keer is uitgeroepen tot beste speler ter wereld, komt naar Qatar met een missie om te bewijzen dat hij nog steeds het verschil kan maken. Het staat buiten kijf dat Ronaldo één van de grootste aanvallers aller tijden is, maar zijn laatste gevechten met Manchester United en Portugal hebben veel vragen doen rijzen over de vraag of zijn briljante carrière een bitter einde nadert.

Ronaldo is de topscorer in de geschiedenis van het internationale mannenvoetbal met 117 doelpunten in 191 officiële wedstrijden.

Tussen zijn eerste doelpunt in Portugal tegen Griekenland op het EK 2004 en zijn meest recente, een dubbel tegen Zwitserland in juni 2022, zijn 18 jaar verstreken, wat hem tot een toonbeeld van duurzaamheid maakt.

Hij scoorde 818 doelpunten in zijn carrière en heeft met 140 het record voor de meeste Champions League-goals in de geschiedenis van de competitie.

Echter, voor een modelatleet die gewend raakte aan het breken van records door te spelen voor enkele van de grootste clubs ter wereld, zoals Real Madrid, Juventus en Manchester United, stonden zijn huidige vorm en houding in de schijnwerpers.

Zijn brace (twee doelpunten) tegen de Zwitsers in de Nations League waren zijn enige doelpunten in de 10 wedstrijden die Portugal het afgelopen jaar heeft gespeeld.

Met United heeft hij dit seizoen slechts drie keer gescoord en zijn problemen met manager Erik ten Hag hebben de krantenkoppen gehaald, waarbij Ronaldo moeite heeft om in het basiselftal te komen en zijn ongenoegen uit over het gebrek aan minuten.

Hij was vorig seizoen topscorer van United met 24 doelpunten in alle competities nadat hij van Juventus kwam. Zijn contract loopt af in juni 2023, hoewel United een optie heeft om het met nog een jaar te verlengen.

In zijn vijfde WK zal Ronaldo arriveren als aanvoerder van een team van opvallende spelers die algemeen worden beschouwd als één van de beste ter wereld, maar die aantoonbaar ondermaats hebben gepresteerd op het grootste podium.

Na het bereiken van de halve finale van het WK in 2006, werden ze tweemaal uitgeschakeld in de laatste 16 (2010 en 2018) en in de groepsfase in 2014.

Maar hoewel de indruk is dat Ronaldo’s briljante pad ten einde loopt, smeekt hij om anders te zijn. “Er is nog een beetje meer van Cristiano over. Ik maak deel uit van een jong team, ik wil op het WK zijn, maar ook op het volgende EK”, zei Ronaldo in september tijdens een evenement in Portugal.

Een meedogenloze mentaliteit die de sleutel zou kunnen zijn om tegen alle verwachtingen in een statement te maken met zijn land in Qatar.