Home Suriname President zal VN klimaatconferentie in Egypte toespreken

President zal VN klimaatconferentie in Egypte toespreken

22
0
president-zal-vn-klimaatconferentie-in-egypte-toespreken

foto


President Chan Santokhi zal wereldleiders top van de VN klimaatconferentie (COP27) in Egypte op 7 en 8 november bijwonen. De presidentiële delegatie, die zaterdag vertrekt, keert op 10 november terug naar Suriname.

De klimaatconferentie kan gecategoriseerd worden als een van de belangrijkste bijeenkomsten van dit decennium. Hier slaan wereldleiders de handen in elkaar om een klimaatcatastrofe af te wenden. Suriname is klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. De president zal de participerende landen toespreken en hen deelgenoot maken van Surinames visie over klimaatverandering, meldt de Communicatiedienst Suriname. De conferentie wordt van 6-18 november gehouden.

In Egypte zullen deze wereldleiders de meest urgente kwesties over klimaatverandering bespreken. Daaronder vallen onder meer toegang tot klimaatfinanciering, verlies en schade voor ontwikkelingslanden en het transformeren van energiesystemen. Op deze klimaattop worden afgevaardigden uit bijkans 200 landen verwacht.

COP27 zal voortbouwen op de resultaten van COP26 om actie te ondernemen en de klimaatnoodsituatie aan te pakken. De ontwikkelingslanden zullen op deze klimaatconferentie in Egypte aandacht vragen voor concrete plannen en het inlossen van gemaakte beloften door de geïndustrialiseerde landen tijdens voorgaande bijeenkomsten.