Home Suriname Surinaamse gezondheidszorg krijgt US$ 200.000 van China

Surinaamse gezondheidszorg krijgt US$ 200.000 van China

14
0
surinaamse-gezondheidszorg-krijgt-us$-200.000-van-china

foto

Ambassadeur Han Jin en minister Albert Ramdin tekenen d overhandigingsovereenkomst. Suriname heeft van China US$ 200.000 gekregen ten behoeve van de gezondheidszorg. (Foto: CDS)


Suriname heeft US$ 200.000 gekregen van de Volksrepubliek China, voor de aanschaf van anti-pandemische en medische benodigdheden. De ondertekening van de overhandigingsovereenkomst was vandaag op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis).

Minister Albert Ramdin van Bibis, sprak zijn waardering uit voor de geste, die bestemd is voor de publieke gezondheidszorg. Ambassadeur Han Jing zegt dat dit een gebaar is dat van belang is voor de instandhouding van de vriendschappelijke relatie tussen China en Suriname.

Naast Suriname zijn ook enkele Caribische staten in aanmerking gekomen voor deze donatie, tekent de Communicatie Dienst Suriname op. Han Jing: “China vindt het belangrijk om bevriende naties te ondersteunen bij het herstel van de impact die Covid-19 heeft gehad op economieën en hun gezondheidszorg.”

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat deze donatie het ministerie zal helpen om in te spelen om de huidige noden binnen de gezondheidszorg te lenigen zeer verheugd te zijn met de ondersteuning. “Het staat als een paal boven water dat ontwikkelingslanden, die een fragiele economie en gezondheidszorg hebben, het meest de impact zullen voelen van Covid-19,” benadrukt hij.