Home Suriname Staatsolie geeft SRD 29 miljoen voor Nationaal Herstelplan Zorg

Staatsolie geeft SRD 29 miljoen voor Nationaal Herstelplan Zorg

23
0
staatsolie-geeft-srd-29-miljoen-voor-nationaal-herstelplan-zorg

02 Nov, 20:26

foto


Het Nationaal Herstelplan Zorg krijgt van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. een ondersteuning van SRD 29 miljoen. Het geld zal worden ingezet om de acute nood in de gezondheidssector te lenigen. De overheid heeft eerder van het bedrijfsleven ondersteuning gevraagd voor de uitvoering van het plan.

Het geld zal via de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development ter beschikking worden gesteld. Voor de uitvoering van het herstelplan is een werkgroep ingesteld door het ministerie van Volksgezondheid. De werkgroep zal concrete projectvoorstellen indienen bij de Staatsolie Foundation voor goedkeuring. Aanvragen voor financiering van tijdelijk personeel, medische apparatuur en verbruiksartikelen zullen met voorrang worden behandeld.

 

De Corporate Communication van Staatsolie geeft aan dat gezondheidszorg een van Staatsolies aandachtsgebieden is voor maatschappelijke investeringen. Genoemd kunnen worden de bijdrage in de strijd tegen Covid-19 en de donatieprojecten die zijn uitgevoerd voor ziekenhuizen en overige gezondheidsinstanties in Suriname. Het bedrijf hoopt dat zijn ondersteuning meerdere bedrijven zal motiveren om een bijdrage te leveren aan de uitvoering van het Nationaal Herstelplan Zorg.

Advertenties