Home Suriname Eddy Daal, een strijdmakker is heengegaan

Eddy Daal, een strijdmakker is heengegaan

22
0
eddy-daal,-een-strijdmakker-is-heengegaan

foto


Het is vaak zo dat in de strijd voor gerechtigheid, de tijd de beste van kameraden uit onze gelederen afpakt. Vaak de meest toegewijde en moedige onder ons. Het is een onvermijdelijke en ironische realiteit dat zij het zijn, die de dag waarop de daders van de moorden op hun zoon, broer  vader, echtgenoot gevonnist en gestraft worden voor hun misdaad niet meemaken. 

Op 2 november 2022 verloren wij van de Stichting 8 december 1982  een van haar meest toegewijde strijders voor democratie en gerechtigheid, kameraad Eddy Daal. Ik ontmoette Eddy voor het eerst medio de jaren 90, toen hij politiek actief was, tijdens demonstraties in de straten van Paramaribo.

Eddy Daal was vooral een democraat. Hij kwam mede dankzij zijn vermoorde broer Cyrill  in nauw contact met de arbeidersbeweging. Hij nam deel aan bijeenkomsten en protestmanifestaties van de Stichting 8 december 1982 voor de eerbiediging van mensenrechten en de democratische rechtsstaat Suriname.

Namens de Stichting 8 december 1982

Sunil Oemrawsingh

Voorzitter