Home Nederland Politiechef: aanvaller wilde knieschijven Nancy Pelosi breken

Politiechef: aanvaller wilde knieschijven Nancy Pelosi breken

18
0
politiechef:-aanvaller-wilde-knieschijven-nancy-pelosi-breken

EPA

NOS NieuwsAangepast

De man die vrijdag de echtgenoot van het Democratische kopstuk Nancy Pelosi aanviel in hun woning in San Francisco, wilde de machtige politica gijzelen. Dat heeft de politiechef van San Francisco bekendgemaakt. Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, was niet thuis, maar aan het werk in Washington.

David DePape (42) zei tegen de politie dat hij Nancy Pelosi zou laten gaan als ze de ‘waarheid’ zou vertellen. Maar als ze ‘loog’ zou hij haar knieschijven breken. Dan zou Pelosi met een rolstoel het Congres moeten worden binnengereden. Zo zouden andere Congresleden kunnen zien dat ‘acties consequenties hebben’.

In de slaapkamer en in de gang vond de politie tie wraps en in DePape’s rugzak zaten een rol tape, touw, een hamer en handschoenen.

DePape wordt aangeklaagd voor poging tot ontvoering, heeft de openbaar aanklager verklaard. Ook wordt hij verdacht van het “belemmeren of beïnvloeden van of wraak nemen op een federale functionaris door het bedreigen of verwonden van een familielid”. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zegt dat daar opgeteld 50 jaar gevangenisstraf op staat.

Bedreigingen van Congresleden

DePape trof een slapende Paul Pelosi in de slaapkamer. Agenten zagen later hoe de man met een hamer insloeg op het slachtoffer. Hij is geopereerd aan een schedelbreuk en verwondingen aan zijn handen en rechterarm. Artsen verwachten dat hij volledig zal herstellen, zegt het kantoor van zijn echtgenote.

Afgelopen jaar werden Amerikaanse Congresleden bijna 10.000 keer bedreigd. De politie van het Capitool raadt de volksvertegenwoordigers aan om voorzorgsmaatregelen te treffen. Het hoofd van de Capitoolpolitie zegt dat de dreiging van lone wolf-aanvallers is gegroeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here