Home Suriname Vertrekkende Amerikaanse ambassadeur Williams onderscheiden

Vertrekkende Amerikaanse ambassadeur Williams onderscheiden

23
0
vertrekkende-amerikaanse-ambassadeur-williams-onderscheiden

foto

President Chan Santokhi decoreert de scheidende Amerikaanse ambassadeur Karen Lyn Williams. (Foto: Kabinet President)


President Chan Santokhi heeft de scheidende Amerikaanse ambassadeur Karen Lyn Williams gedecoreerd tot Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm. Williams vertrekt na vier jaar uit Suriname.

“Onze landen hebben al 46 jaar solide en goede bilaterale betrekkingen. Het is opmerkelijk dat deze band tijdens uw ambtstermijn verder is uitgegroeid,” zei president Santokhi bij de decoratie. Hij heeft de bijdrage van Williams om nieuwe mogelijkheden voor export en investeringen te creëren benadrukt. Volgens het staatshoofd hebben de inspanningen van Williams geresulteerd in aanzienlijke Amerikaanse investeringen niet alleen in Suriname maar ook in het Caribisch Gebied.

Santokhi memoreerde het bezoek van de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, aan Suriname en de ontmoetingen die hij had met vicepresident Kamala Harris en de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken in Washington DC tijdens het termijn van Williams.

Voor haar vertrek heeft ambassadeur Williams nog een overeenkomst er waarde van US$300.000 getekend voor de uitvoering van het Caribbean Basin Security Initiative (CBSI). De gelden zijn bestemd voor drugsbestrijding en wetshandhaving. CBSI is een partnerschap tussen de Verenigde Staten en de landen van het Caribisch Gebied, met het doel de veiligheid in de regio te verhogen. In dit verband worden er gezamenlijke inspanningen ondernomen voor het verminderen van illegale handel.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) die bij de ondertekening was, zei dat de fondsen zullen worden gebruikt voor anti-narcotica operaties van het Korps Politie Suriname en voor het financieren van operaties in het kader van witwassen en gerelateerde financiële delicten. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) plaatste zijn handtekening onder de overeenkomst samen met Williams.