Home Suriname Poliklinieken rechteroever Commewijne gerenoveerd

Poliklinieken rechteroever Commewijne gerenoveerd

60
0
poliklinieken-rechteroever-commewijne-gerenoveerd

foto

President Chan Santokhi heeft zaterdag diverse poliklinieken bezocht aan de rechteroever van de Commewijnerivier. Deze zijn opgeknapt.


President Chan Santokhi heeft zaterdag de heropening verricht van drie poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) aan de rechteroever van de Commewijnerivier. De poliklinieken op de plantages Kroonenburg, Johanna Margaretha en Rust en Werk, die in een deplorabele staat verkeerden, zijn nu volledig gerenoveerd. Dit zal ervoor moeten zorgen dat de gezondheidszorg in deze gebieden weer gegarandeerd is.

Santokhi is ingenomen met het feit dat er nu een arts en verplegend personeel dichtbij huis zijn. De bewoners hoeven geen oversteek meer te doen om behandeld te worden, hetgeen kostenbesparend is. Hij heeft aangegeven dat het beleid van de regering is om terug te geven aan de samenleving. Middels de installatie van een Project Management Team te Commewijne wil de regering meer sociale projecten uitvoeren ten behoeve van de gemeenschap, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Om de gebieden tot ontwikkeling te brengen doet de president een beroep op de bewoners om te ondernemen. De regering zal hierbij een faciliterende rol spelen door goedkoop kapitaal beschikbaar te stellen. “Suriname heeft veel meer om aan te bieden aan toeristen. De plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier zijn aantrekkelijk voor toeristen, maar er moet nieuw leven ingeblazen worden”, zei de president. Hij accentueert dat de bewoners kansen moeten aangrijpen om het toerismesector op te krikken.

Het staatshoofd heeft ook een bezoek gebracht aan de N.V. Verenigde Cultuur Maatschappijen in Rust en Werk. Op de de plantages worden verschillende gewassen verbouwd. Ook wordt er aan veeteelt gedaan. Santokhi noemt het een modelbedrijf en bedankte de eigenaar Armand van Alen en zijn familie, die een voorbeeld zijn voor succesvol ondernemen in Suriname. “Er is enorm veel belangstelling voor dit soort bedrijven. Dit moet een stimulans zijn om te ondernemen”, laat de president optekenen. De regering ondersteunt het ondernemerschap door meer land ter beschikking te stellen voor de agrarische sector.