Home Suriname NPS blijft nog in de coalitie

NPS blijft nog in de coalitie

19
0
nps-blijft-nog-in-de-coalitie

foto

De NPS is vandaag in congres bijeengekomen in Grun Dyari. Besloten is om nog een poging te wagen binnen de coalitie om het beleid drastisch om te buigen op korte termijn.


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft besloten om nog niet uit de coalitie te stappen. Het congres van de groene partij heeft het hoofdbestuur zojuist mandaat gegeven om een verantwoord sociaal besluit af te dwingen. Het besluit om eventueel eruit te stappen zal op een nader tijdstip genomen worden indien er geen wijziging komt in de coalitie.

Er was een lange schorsing nodig voordat alle afdelingen op één lijn waren. Na de hervatting is een motie voorgelezen met het besluit van de afdelingen. De NPS wil dat op zeer korte termijn actie wordt ondernomen om de armoede aan te pakken. Het beleid moet erop gericht zijn om op korte termijn verlichting te brengen.

Nadat de NPS haar ontevredenheid had getoond, is er binnen de coalitie gekeken naar mogelijkheden om de partij beter te waarderen. De partij kreeg een ambassadeurschap aangeboden in Zwitserland en ambassadefuncties. Verder directiefuncties in parastatale bedrijven en acht plekken in raden van commissarissen. Dit voorstel is afgewezen door de NPS-voorzitter Gregory Rusland. Deze functies leiden niet tot verlichting bij het volk.