Home Suriname India: Voetgangersbrug ingestort, tientallen doden

India: Voetgangersbrug ingestort, tientallen doden

27
0
india:-voetgangersbrug-ingestort,-tientallen-doden

foto

Honderden kwamen in het water terecht toen de voetgangersbrug in Gujarat, India het begaf. (Getty Images)


Een voetgangersbrug is de westelijke deelstaat Gujarat in India is ingestort. Daarbij zijn zeker 60 mensen omgekomen. Honderden mensen zijn in de rivier de Macchu in de stad Morbi gestort. Op lokale beelden is te zien hoe overlevenden aan de gedeeltelijk verzonken hangbrug hangen.

Volgens berichten waren er op dat moment maar liefst 400 mensen op de brug. De autoriteiten zeiden dat de reddingspogingen de hele nacht doorgingen. Het incident komt slechts enkele dagen nadat de brug na reparaties werd heropend.

De 230 meter lange oversteekplaats uit het koloniale tijdperk werd gebouwd tijdens de Britse overheersing van India in de 19e eeuw.

Video’s tonen taferelen van chaos als toeschouwers op de oevers van de rivier proberen om degenen die vastzitten in het water te redden toen de duisternis viel.

Op een andere video is te zien hoe mensen op de restanten van de draad van de brug klimmen om aan het water te ontsnappen.

De hangbrug, plaatselijk bekend als Julto Pool, is een populaire toeristische attractie in het gebied.

Hulpdiensten uit naburige districten werden ter plaatse gestuurd om te helpen met reddingspogingen.

De Indiase premier Narendra Modi, die voor een driedaags bezoek in zijn thuisstaat Gujarat is, zei dat hij “diep bedroefd was door de tragedie”. Modi heeft een vergoeding aangekondigd voor de gewonden, evenals voor de nabestaanden van degenen die zijn overleden.