Home Suriname Somohardjo wil alle 128 ambtenaren HBBO laten volgen

Somohardjo wil alle 128 ambtenaren HBBO laten volgen

23
0
somohardjo-wil-alle-128-ambtenaren-hbbo-laten-volgen

foto

Door loting zijn ambtenaren geselecteerd voor de Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement. Minister Somohardjo zal er alles aan doen dat iedereen de cursus kan volgen. (Foto: Biza)


Via de numerus fixus procedure zijn 90 ambtenaren toegelaten tot de vierjarige Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBBO) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Aanvankelijk hadden zich 128 ambtenaren voor deze HBBO aangemeld, terwijl er maar plek was voor 90. Hierdoor was deze lotingsprocedure nodig. 

Minister Bronto Somohardjo wil alle moeite doen om de 38 buiten de boot gevallen ambtenaren, alsnog te accommoderen in deze opleiding. De lotingsprocedure vond plaats onder het wakend oog van de politie, de minister, het Management Team HBO B&O, de examencommissie en de afdeling Vorming & Opleiding. Het ministerie is belast met het public sector reform programma en wil de ambtenaren die gemotiveerd zijn om naast hun werk ook nog een opleiding willen volgen, alle ondersteuning bieden. De mogelijkheid moet ook gecreëerd worden voor de ambtenaren die niet zijn geselecteerd tijdens numerus fixus,” zei de bewindsman.

Het is de tweede keer dat deze loting is gehouden. De HBBO heeft onder andere tot doel; het middenkader als ook het hoger kader bekwaam te maken, zodat ze binnen het overheidsapparaat efficiënt en effectief kunnen functioneren. De HBBO start begin november en van de 90 toegelaten ambtenaren zijn er 72 vrouwen en 18 mannen.