Home Nederland Advocaat toegang tot gevangenis Ter Apel ontzegd

Advocaat toegang tot gevangenis Ter Apel ontzegd

51
0
advocaat-toegang-tot-gevangenis-ter-apel-ontzegd

NOS Nieuws

De gevangenis in Ter Apel heeft een advocaat de toegang ontzegd, omdat hij ervan wordt verdacht spullen naar binnen te hebben gesmokkeld. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie aan persbureau ANP na berichtgeving hierover in de Telegraaf.

Bewakers van de gevangenis kregen de indruk dat de advocaat een telefoon probeerde binnen te smokkelen. Daarna is door de directie ingegrepen en werd de politie ingeschakeld en aangifte gedaan, schrijft de krant.

Ook de deken van de Orde van Advocaten in Midden-Nederland is op de hoogte gesteld. De woordvoerder van het ministerie van Justitie zegt dat het aan het Openbaar Ministerie is om het voorval te onderzoeken.

Alle andere Nederlandse gevangenissen zijn ook op de hoogte gebracht en worden door het ministerie van Justitie aangeraden om de verdachte advocaat niet toe te laten. Het is aan de directies van de gevangenissen om hier zelf een besluit over te nemen.

Advocaat ontkent

De deken van de Orde van Advocaten in Midden-Nederland kan naar aanleiding van de verdenkingen zelf onderzoek doen en ook besluiten om de zaak over te dragen aan de Raad van Discipline, meldt de Telegraaf. Die kan besluiten tot een berisping maar de advocaat zou ook uit zijn ambt kunnen worden gezet.

De advocaat sprak tegenover de krant tegen dat hij de gevangenis is uitgezet of iets illegaals zou hebben meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here