Home Suriname Welles/nietes Wakay pompen!

Welles/nietes Wakay pompen!

32
0
welles/nietes-wakay-pompen!

foto


Het lijkt wel een strijd te zijn geworden, wie gelijk heeft over het reviseren of het vernieuwen van de pompen te Wakay.

Helaas wordt technisch niet aangegeven op basis waarvan de pompen vervangen moeten worden. Op economisch gebied weten wij dat Suriname in een moeilijke tijd is. Elk cent die uitgegeven wordt door de overheid, moet verantwoord uitgegeven worden. Het is daarom belangrijk om naar mogelijkheden te kijken, hoe kosten te kunnen besparen. Zodat er geld overblijft om andere belangrijke zaken ook te kunnen doen.Bij het vervangen/vernieuwen gaat het om een enorm kapitaal. Tevens moet het technisch goed gemanaged en uitgewerkt worden door experts.

Met het beetje kennis en ervaring die ik heb, en na wat te hebben rondgevraagd bij pompspecialisten, is het mogelijk om de pompen te reviseren. Dit betekent minder kosten en minder reparatietijd, om de pompen weer in A1 conditie te brengen.

Misschien heeft het ministerie door over enthousiasme gehandeld om een besluit te nemen. Het zou goed zijn als het ministerie van LVV de situatie weer bekijkt en ervaren pompdeskundigen en reliability & maintenance engineers vraagt voor advies. Het maakt niet uit wie gelijk heeft, maar laten wij onze schaarse staatsmiddelen juist gebruiken en kapitaalvernietiging voorkomen.

Laat het gezond verstand prevaleren op basis van valide feiten.

We share knowledge.

Urvin R. Lalay

Ps. Regelmatig onderhoud is heel erg belangrijk. Hieraan moeten we werken en verbeteren. Een advies aan het ministerie; bij soortgelijke inschrijvingen in de toekomst meer bekendheid te geven zowel nationaal als internationaal.

Bronnen:

Reactie ministerie van LVV op artikel: Stuivertje wisselen