Home Suriname Rechter beslist: Miskin mag zich niet uitgeven voor CLO-voorzitter

Rechter beslist: Miskin mag zich niet uitgeven voor CLO-voorzitter

29
0
rechter-beslist:-miskin-mag-zich-niet-uitgeven-voor-clo-voorzitter

foto


De rechter heeft vandaag beslist dat Michael Miskin zich niet mag uitgeven als voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Ronald Hooghart had eind vorig jaar een zaak aanhangig gemaakt tegen Miskin nadat die op een verkiezing op 27 augustus vorig jaar was gekozen tot voorzitter van de centrale.Voorts is gevonnist dat beide partijen, Miskin en Hooghart, binnen vier manden een bodemprocedure moeten opstarten in deze zaak. In een eerste reactie op het vonnis zegt Miskin aan Starnieuws dat hij met alles rekening heeft gehouden. Ofschoon hij formeel nog niet op de hoogte is gesteld van het vonnis, zegt hij dat hij nog vele juridische pijlen op zijn boog heeft. Een gerenommeerde advocaat heeft hem eens gezegd dat als je zaak voor de rechter komt, je nooit weet wat de rechter gaat zeggen. “Dus het kan in je voordeel zijn, maar ook in je nadeel.”

In deze zaak gaat het om de rechtsgeldigheid van de verkiezingen die de groep Miskin heeft gehouden. Volgens Miskin zijn het correcte en nette verkiezingen geweest, waarbij Robert Ameerali optrad als waarnemer. “We hebben er alles aan gedaan om goede verkiezingen te houden.”

Miskin wijst erop dat zijn groep op gegeven moment is erkend door de regering nadat de president alle verkiezingsstukken intern en extern hadden laten toetsen door een aantal juristen. Nadat de regering Miskin had erkend als CLO-voorzitter, deed Ravaksur dat ook. “Maar bij de rechter weet je het nooit,” stelt Miskin.