Home Nederland Grote rookwolk boven Maastricht door brand in België

Grote rookwolk boven Maastricht door brand in België

31
0
grote-rookwolk-boven-maastricht-door-brand-in-belgie

ANP

In samenwerking met

L1mburg

NOS Nieuws

Boven Maastricht hangt al uren een grote zwarte rookwolk door een brand op een industrieterrein in Lanaken, net over de grens in België.

De rookwolk is van grote afstand te zien:

Grote rookwolk boven Maastricht door brand in België

De brand brak aan het eind van de middag uit bij een recyclingbedrijf. Onder meer een stapel plasticafval staat in brand. De Maastrichtse brandweer helpt met het bestrijden van de brand. Ook voert de brandweer metingen uit om te onderzoeken of er giftige stoffen vrijkomen.

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg zegt dat de rook richting Geulle, Beek en Geleen trekt en adviseert mensen om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. In een aantal buurten in Maastricht hangt een brandlucht.

Een Nederlander die in Lanaken woont, vertelde aan 1Limurg dat hij vlak bij het brandende bedrijf woont. “De zwarte rook gaat nu letterlijk over mijn huis. Het brandt fel. Het is een bedrijf dat al jaren voor problemen zorgt omdat zij plasticafval verwerken. Dat leidt tot enorm veel stank- en geluidsoverlast.”

Volgens de burgemeester van Lanaken kan de brand nog wel even duren. Er is niemand gewond geraakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here