Home Suriname Exxon stuit op meer olie in Guyana

Exxon stuit op meer olie in Guyana

37
0
exxon-stuit-op-meer-olie-in-guyana

foto

Het logo van de Exxon Mobil Corp is te zien op de Rio Oil and Gas Expo and Conference in Rio de Janeiro. (Archieffoto Reuters)


Exxon Mobil Corp heeft twee nieuwe ontdekkingen gedaan bij de bronnen Sailfin-1 en Yarrow-1 in het Stabroek-blok voor de kust van Guyana. De oliegigant voegt daarmee meer vaten toe aan een van de meest nauwlettend gevolgde nieuwe olie-ontdekkingen.

Exxon heeft vandaag, woensdag, niet bekendgemaakt hoeveel ruwe olie of gas naar schatting in de nieuwe ontdekkingen zullen zitten, maar het verhoogde ook een eerdere productieprognose voor het derde kwartaal op basis van oudere ontdekkingen in de regio.

Volgens adviesbureau Rystad is een derde van de ruwe olie die in de wereld is ontdekt, in Guyana gevonden sinds Exxon in 2015 voor het eerst olie in het land trof.

De ongeveer 11 miljard vaten winbare olie die vóór de vondsten van woensdag zijn ontdekt, zouden het land de komende jaren tot een wereldwijde oliemacht moeten maken, zegt Rystad.

Exxon en zijn partner Hess Corp zeiden dat de Liza Phase 1 en Phase 2, de eerste projecten die door de twee bedrijven voor de kust van Guyana zijn gesanctioneerd, boven de capaciteit produceren en een gemiddelde van bijna 360.000 vaten olie per dag (bopd ) in het derde kwartaal hebben bereikt.

De bedrijven verwachten dat de totale productie uit Guyana tegen het einde van dit decennium een ​​miljoen vaten per dag zal overschrijden.