Home Suriname Rishi Sunak wordt nieuwe Britse premier

Rishi Sunak wordt nieuwe Britse premier

43
0
rishi-sunak-wordt-nieuwe-britse-premier

foto

Rishi Sunak wordt de nieuwe Britse premier. (Foto: BBC)


Op Divalidag is vastgesteld dat Rishi Sunak (42), met Indiase roots, premier wordt van het Verenigd Koninkrijk. Hij zal Liz Truss die slechts 49 dagen premier was, opvolgen. Sunak is door de Conservatieve Partij met luid applaus begroet.

Penny Mourdant die in de race was voor premierschap heeft zich eerder op de dag teruggetrokken omdat ze niet genoeg steun had. Sunak is zoon van Indiase immigranten en is multimiljonair. Zijn ouders zijn naar Verenigd Koninkrijk geïmmigreerd. Sunak is geboren in Southhampton.

Sunak werd in 2015 lid van het Britse Lagerhuis. In 2020 werd hij minister van Financiën. Hij wordt de jongste minister-president in de afgelopen 200 jaar. Morgen gaat Sunak naar koning Charles, die hem zal vragen om als premier de nieuwe regering te vormen. Hij wordt de derde Britse premier in twee maanden tijd.