Home Suriname President: Licht dat kwaad vernietigt, bindt ons

President: Licht dat kwaad vernietigt, bindt ons

31
0
president:-licht-dat-kwaad-vernietigt,-bindt-ons

foto

President Chan Santokhi en zijn echtgenote tijdens een gebedsdienst vrijdag op het presidentieel paleis.


“Het licht dat de duisternis en het kwaad vernietigd is wat ons bindt”, luidt de Divali boodschap van president Chan Santokhi. Vrijdag is er een gebedsdienst gehouden op het presidentieel paleis.

De regeringsleider heeft benadrukt dat Divali een dag is om te bidden en kracht te vragen aan God. Hij heeft ook aangeven dat we moeten bidden voor de natie. “Ons volkslied memoreert ons dat God onze leidsman. Gado de wi Fesiman.”

Licht staat zeer centraal in dit feest. Licht is een universeel symbool voor warmte, de oerbron van leven. Het verlichten van de ziel om deze te ontdoen van al wat kwaad en duister is, ziet het staatshoofd als een begrip wat in elk godsdienst zichtbaar is. “Noemt u een religieuze organisatie die het licht niet centraal stelt. Het licht is wat ons bindt. Het licht schijnt voor eenieder met dezelfde straling en energie”, meent Santokhi.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat het uniek is dat het licht met alle Surinamers gevierd kan worden. “Het is een nationale feestdag. Daarom is het belangrijk de schepper te danken dat we hier in dit land mogen wonen en werken, en het land moeten ontwikkelen.”