Home Nederland Jongeren stoken onrust in Houten, vier arrestaties

Jongeren stoken onrust in Houten, vier arrestaties

32
0
jongeren-stoken-onrust-in-houten,-vier-arrestaties

Koen Laureij

NOS Nieuws

In het centrum van Houten hebben jongeren de afgelopen avond vernielingen aangericht en de politie bekogeld met bakstenen. Dat gebeurde op en rond de kermis in de Utrechtse plaats. Vier mensen zijn aangehouden.

Volgens een politiewoordvoerder begon een groep van tientallen jongeren op een gegeven moment zwaar vuurwerk af te steken op de kermis. Rond 21.00 uur besloot de politie in te grijpen. De kermis werd voortijdig gesloten.

Een deel van de relschoppers liep naar het naastgelegen station en richtte een spoor van vernielingen aan, zegt de woordvoerder. Zo vernielden ze plantenbakken en gooiden ze stenen door ruiten en naar agenten.

Rond 23.00 uur was het weer rustig in Houten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here