Home Nederland Boris Johnson trekt zich terug uit leiderschapsstrijd, weg lijkt vrij voor Rishi...

Boris Johnson trekt zich terug uit leiderschapsstrijd, weg lijkt vrij voor Rishi Sunak

28
0
boris-johnson-trekt-zich-terug-uit-leiderschapsstrijd,-weg-lijkt-vrij-voor-rishi-sunak

Reuters

NOS NieuwsAangepast

De Britse oud-premier Boris Johnson trekt zich terug uit de leiderschapsstrijd voor de Conservatieve Partij. Hij zegt dat hij had gehoopt dat zijn tegenstrever en oud-minister van Financiën Rishi Sunak en Penny Mordaunt tot elkaar hadden kunnen komen, maar zegt dat dat niet is gelukt. Met zijn terugtrekking lijkt de weg vrij voor Sunak om oud-premier Truss op te volgen.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik op een goede plek sta om de Conservatieve Partij in 2024 een verkiezingsoverwinning te bezorgen. In de afgelopen dagen heb ik helaas moeten concluderen dat deze stap niet de juiste is. Je kan niet effectief regeren zonder een verenigde partij in het parlement.

De Conservatieve Partij stemt morgen over de opvolger van Truss. Nu Johnson uit de race stapt, lijkt politieke veteraan Sunak (42) de kandidaat met de beste papieren. Hij was ook de enige Tory die tot dusver de benodigde 100 stemmen van parlementsleden wist zeker te stellen. Hij had er volgens de BBC vandaag 130, ruim genoeg om een gooi te kunnen doen naar het leiderschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here