Home Suriname Suriname krijgt bijna US$ 3 miljoen Japanse ontwikkelingshulp

Suriname krijgt bijna US$ 3 miljoen Japanse ontwikkelingshulp

39
0
suriname-krijgt-bijna-us$-3-miljoen-japanse-ontwikkelingshulp

foto


De Japanse regering heeft Suriname US$ 2,7 miljoen gegeven om zijn overstromingsproblemen te helpen oplossen. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van drainagepompen om de capaciteit van de gemalen die het overtollige water in en rondom Paramaribo moeten afvoeren, te verhogen.

Terugkerende overstromingen veroorzaakt door ongekende niveaus van regenval dit jaar, hebben ook hun beslag gehad op Suriname. Japan wil met zijn bijdrage de gevolgen van overstromingen in Suriname verminderen. Overstromingen veroorzaken economische, milieu- en gezondheidsrisico’s. De Japanse regering heeft toegezegd haar steun te blijven bieden op verschillende gebieden zoals rampenpreventie, milieu, energie, afvalbeheer en visserij om veerkracht en welvaart in Caribische landen te bevorderen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft donderdag samen met de Japanse ambassadeur Matsubara Yutaka zijn handtekening geplaatst onder het subsidieprogramma ‘Economic and Social Development Programme’.