Home Nederland Christina Aguilera maakt twintig jaar later nieuwe versie van videoclip Beautiful

Christina Aguilera maakt twintig jaar later nieuwe versie van videoclip Beautiful

28
0
christina-aguilera-maakt-twintig-jaar-later-nieuwe-versie-van-videoclip-beautiful

AFP

NOS Nieuws

De Amerikaanse zangeres Christina Aguilera heeft een nieuwe videoclip uitgebracht voor haar hitsingle Beautiful, die twintig jaar geleden uitkwam. In de nieuwe clip staan de gevaren van sociale media centraal. Aguilera wil er aandacht mee vragen voor mentale gezondheid.

In de video is te zien hoe jongeren worstelen met hun zelfbeeld en plastische chirurgie overwegen omdat ze veelvuldig geconfronteerd worden met ‘perfecte mensen’ op hun smartphone. De oorspronkelijke clip draaide ook om onzekerheid, een laag zelfbeeld en ‘anders zijn’, al bestonden sociale media in die tijd nog niet.

“Vandaag de dag is het moeilijker dan ooit om onze eigen stem te horen tussen de vele andere die onze feeds en gedachten binnenkomen met tegenstrijdige boodschappen… waardoor we uiteindelijk niet meer luisteren naar onze eigen waarheid en onze eigenwaarde”, schrijft Aguilera op Instagram. De zangeres zegt dat ze haar twee kinderen de boodschap inprent van het lied, “We are beautiful, no matter what they say”.

De nieuwe video voor Beautiful valt samen met het 20-jarige jubileum van Aguilera’s album Stripped.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here