Home Nederland Zeven van de negen verdachten in drugsonderzoek Eindhoven langer vast

Zeven van de negen verdachten in drugsonderzoek Eindhoven langer vast

35
0
zeven-van-de-negen-verdachten-in-drugsonderzoek-eindhoven-langer-vast

ANP

In samenwerking met

Omroep Brabant

NOS Nieuws

Zeven van de negen verdachten die maandag zijn aangehouden bij een grote politieactie rondom Eindhoven blijven langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie. De rechter-commissaris beslist morgen of de andere twee verdachten ook nog langer blijven vastzitten.

De negen mannen zijn 26 tot 74 jaar oud en komen uit Best, Eindhoven en Oirschot. Ze worden verdacht van grootschalige productie van synthetische drugs, drugshandel en witwaspraktijken. De mannen worden ook gelinkt aan verschillende opgerolde drugslabs, die in Noord-Brabant en België stonden.

De verdachten werden aangehouden tijdens een grote politieactie, waar meer dan duizend mensen van de politie, Belastingdienst en FIOD aan meededen. Daarbij werden onder meer een half miljoen euro in cash, tien kilo crystal meth en meerdere vuurwapens in beslag genomen.

‘Twee verdachten speelden een cruciale rol’

Twee mannen van 50 en 51 jaar uit Eindhoven speelden volgens het Openbaar Ministerie een cruciale rol. Zij zouden ieder een eigen criminele organisatie aangestuurd hebben.

De verdachten kwamen in beeld naar aanleiding van onderschepte Sky- en EncroChat-berichten. Volgens het OM hebben de verdachten zich dagelijks bezig gehouden met drugs- en witwaspraktijken.

Eén van verdachten, een 26-jarige man uit Eindhoven, kan volgens het OM ook worden gelinkt aan een grote wapenvondst in november 2019 in Eindhoven. Hij zit daarom ook vast voor de wapenvondst.

Alle negen verdachten zitten in volledige beperkingen, dat wil zeggen dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here