Home Suriname Herman Alendy nieuwe president-commissaris Staatsolie

Herman Alendy nieuwe president-commissaris Staatsolie

64
0
herman-alendy-nieuwe-president-commissaris-staatsolie

foto


De nieuwe president-commissaris van Staatsolie is geworden Herman Alendy. Hij vervangt Leo Brunswijk die is teruggetreden. Ook Melissa Santokhi-Seenacherry, Harry Dorinnie en Nawin Ryan Nannan zijn teruggetreden als lid van de raad van commissarissen (rvc).

De overige nieuwe rvc-leden zijn Bhoepsingh Willem Dwarkasing, Maya Debi Srihar Doobe en Leroy Jack. Deze voordrachten zijn eerder goedgekeurd door de regeringstop. Zij zijn per vandaag benoemd.

Er was veel kritiek op de benoeming van de echtgenote van de president als rvc-lid. Ook was er bezwaar tegen Leo Brunswijk, jongere broer van de vicepresident. Aangekondigd was dat ze vervangen zouden worden, maar de procedure tot benoeming van nieuwe leden afgewacht moest worden.