Home Suriname Coalitie én oppositie willen informatie over verkoop Rosebel

Coalitie én oppositie willen informatie over verkoop Rosebel

26
0
coalitie-en-oppositie-willen-informatie-over-verkoop-rosebel

foto

Assembleevoorzitter Marinus Bee wil eerst een standpunt van DNA voor er afgestemd wordt met de regering.


De coalitie én de oppositie willen dat de regering het college omstandig informeert over de op handen zijnde verkoop van Rosebel Gold Mines door Iamgold. Er zijn twee brieven hierover vandaag gestuurd naar Assembleevoorzitter Marinus Bee. Deze kwestie is vandaag tijdens de openbare vergadering die nu gaande is, aan de orde gesteld door waarnemend fractieledier van de VHP, Mahinder Jogi en waarnemend fractieleider van de NDP, Melvin Bouva.

Bee heeft aangegeven dat hij eerst een standpunt wil innemen als Nationale Assemblee hierover. Mogelijk komt de regering later op de dag aan het woord. Het gehele parlement wil meer informatie van de regering. De NDP en BEP hebben een spoedvergadering aangevraagd. Iamgold heeft de regering geïnformeerd over de op handen zijnde verkoop.

“Wij hebben met verbazing via de media kennis genomen van het feit dat de 95% aandelen van Rosebel Gold Mines aan het Chinees Zijin Mining Group Co zullen worden verkocht voor een bedrag van US$ 360 miljoen en US$ 41 miljoen voor de lease van hun apparatuur. Op basis van het bovenstaande zijn er enkele relevante vragen waarvan de fracties van de NDP en BEP het nodig achten een aanvraag te doen voor een spoed openbare vergadering”, schrijven de NDP en de BEP.