Home Nederland Politie Amsterdam wil stevig optreden in Osdorp om nieuwe rellen te voorkomen

Politie Amsterdam wil stevig optreden in Osdorp om nieuwe rellen te voorkomen

37
0
politie-amsterdam-wil-stevig-optreden-in-osdorp-om-nieuwe-rellen-te-voorkomen

Inter Visual Studio

In samenwerking met

NH Nieuws

NOS Nieuws

In de Amsterdamse wijk Osdorp zal de politie komende dagen stevig optreden als er weer nieuwe ongeregeldheden zijn. Dat is besloten na een ingelast overleg tussen politie, Openbaar Ministerie en burgemeester Halsema, naar aanleiding van ongeregeldheden in de wijk, meldt NH Nieuws/AT5.

Al drie avonden op rij is het er onrustig en wordt er in de wijk gevochten, vernielingen gepleegd en vuurwerk afgestoken. Vanwege de overlast moet de kermis in de wijk al dagenlang eerder dicht.

Gisteravond was het opnieuw raak. Jongeren stichtten brand en gooiden vuurwerk naar onder meer de politie. Uiteindelijk greep de ME in en werden 26 jongeren, in de leeftijd van 14 tot en met 26 jaar, aangehouden. Eén van hen zit nog vast. De politie spreekt van “een dieptepunt”.

Confrontatie tussen politie en jongeren in de wijk dinsdagavond:

Derde avond op rij onrustig in Osdorp, ME ingezet

Het is niet duidelijk welke maatregelen er precies zijn genomen. Burgemeester Halsema is helemaal klaar met de rellende jongeren. “Ik ben woedend op de jongens die het nodig vinden om de politie aan te vallen”, schrijft ze op Instagram. “De politie is er voor de veiligheid van iedereen in de stad en verdient niets anders dan lof en veel respect.”

Wel heeft Halsema respect voor de jeugdcoaches en buurtvaders en -moeders die zich de afgelopen avonden hebben ingezet. “Ik heb grote waardering voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid die zij nemen.” Halsema wijst erop dat de politie ingewikkeld werk doet en zijn uiterste best doet om de rust terug te brengen in de wijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here