Home Suriname MinOWC schorst leerling wegens pestgedrag en geweld

MinOWC schorst leerling wegens pestgedrag en geweld

37
0
minowc-schorst-leerling-wegens-pestgedrag-en-geweld

foto


Terwijl bij de Verenigde Naties, de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie/Wereldgezondheidsorganisatie (PAHO/WHO), Marriott en vele andere bedrijven de regenboogvlaggen trots in het vaandel de gemeenschap toezwaaien, worden de speciale kinderen, die anders geaard zijn, gepest en vernederd. Een leerling is maandag zelfs in elkaar getrapt. Het wordt de hoogste tijd dat we alle mensen, die God geschapen heeft die plaats geven waar zij gewoon recht op hebben. Dit zegt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC).

Er gaat momenteel een filmpje viraal op sociale media, waar te zien is hoe een leerling wordt belaagd door medeleerlingen en er geweld wordt gebruikt. Het minOWC vindt dit gedrag verwerpelijk en keurt het dan ook af. Eenieder heeft het recht op veiligheid en geborgenheid. Het ministerie heeft in deze case al stappen ondernomen om de hoofddader te schorsen in afwachting van het politieonderzoek.

Jaarlijks hebben leerlingen te maken met allerlei soorten van geweld. Pesten is er een van. Enkele leerlingen hebben hierdoor ook de hand aan zichzelf geslagen. Hoewel er wordt gewaarschuwd dat leerlingen elkaar niet (mogen) pesten, wordt er geen gehoor hieraan gegeven. Het lijkt wel meer op het stoer doen van leerlingen om dit wangedrag voort te zetten.

Het minOWC doet een beroep op deze leerlingen om te stoppen met deze praktijken. “De school is een instelling waar je naartoe gaat om kennis op te doen. Te allen tijde moeten leerlingen zich vrij en veilig kunnen voelen om zich op en of onderweg, van en naar school te begeven. Niemand mag ze dat recht ontnemen. Behandel een ander met respect, zoals jijzelf behandeld wil worden.”

Intussen is het slachtoffer met zijn ouders ontvangen door de afdeling Inspectie van Onderwijs. Hij zal voor verdere begeleiding verwezen worden. De afdeling Jeugdzaken van de politie is door de school in kennis gesteld van het voorval en die zal de zaak verder onderzoeken.