Home Suriname Angnoe in vrijheid gesteld; verzoek Kanhai ingewilligd

Angnoe in vrijheid gesteld; verzoek Kanhai ingewilligd

35
0
angnoe-in-vrijheid-gesteld;-verzoek-kanhai-ingewilligd

foto


Ashween Angnoe is vandaag in vrijheid gesteld. Zijn raadsman Irvin Kanhai had het verzoek hiertoe ingediend omdat hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. Kanhai bevestigt de vrijlating van zijn cliënt tegenover Starnieuws.

Angnoe, zakenpartner van de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 150.000 subsidiair twaalf maanden hechtenis. Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft hem schuldig verklaard aan overtreding van artikel 13 lid 1 van de Anti-corruptiewet juncto artikel 72 van het Wetboek van Strafrecht.

Ook is hij schuldig aan overtreding van artikel 13 lid 2 van de Anticorruptiewet, valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Money Laundering. Het vonnis is ook dat het bedrijfspand van Orion aan de Krakalaan verbeurd is verklaard evenals een in beslag genomen Range Rover. Ook moet Angnoe samen met Van Trikt 625.000 euro terugbetalen aan de Staat.