Home Suriname 7 van 23 AMP-studenten Al-Khemia Foundation afgestudeerd

7 van 23 AMP-studenten Al-Khemia Foundation afgestudeerd

30
0
7-van-23-amp-studenten-al-khemia-foundation-afgestudeerd

foto

Geslaagden en docenten:staand l-r: D.Sabajo, S.Misiedjan, A. Jawahir, Z.Ravenberg, A. Sahiboe-Alibux, J.Bisesser.

Zittend: A.Alibux, S.Joemmanbaks, Roche Kandhai (docenten)


Al-Khemia Foundation heeft de eerste afgestudeerden opgeleverd van de ‘Administration, Management & Projects’ studie 2022. Van de 23 AMP bursalen hebben 7 studenten de opleiding afgerond. Een slagingspercentage van 30%. De AMP studie is uitdagend maar innovatief opgesteld. Hoofddocent en voorzitter van de Al-Khemia Foundation, Anwar Alibux geeft aan dat de uitval van 70% van de studenten te maken heeft met beschikbare tijd en ondersteunende infrastructuur. “Ik heb van geen van mijn studenten de indruk gehad dat ze qua intellect de studie niet konden afronden.” 

Een HBO hoeveelheid en niveau aan lesmateriaal wordt samengevat en voorbereid voor de studenten. Het ligt dan aan de inzet van studenten op welk niveau ze kunnen afstuderen in een 6 maanden periode.  2 studenten zijn op Lagere Beroeps Onderwijs niveau gecertificeerd, 2 op Middelbare Beroepsopleiding niveau en 3 studenten zijn op Hoger Beroepsopleiding Niveau gediplomeerd.  De geslaagden zijn: Sivanie Misiedjan (LBO), Zigourney Ravenberg (LBO), Ayisha Jawahir (MBO), Kenneth Redjopawiro (MBO), Anuska Sahiboe-Alibux (HBO), Jiten Bisesser (HBO) en Deborah Sabajo (HBO).

Studenten in Suriname zijn nu zelden alleen studenten meer. “95% van onze studenten zijn werkende of ondernemers en de helft is al een ouder. Enkele zijn dan ook nog alleenstaande ouder. Bij infrastructuur zien we dat veel studenten thuis geen goede computer hebben. Mensen investeren eerder in een te dure telefoon dan een redelijke computer”, stelt Alibux.

Van de 7 afgestudeerden zijn 4 bezig hun afstudeer studie(bedrijfsplannen) om te zetten in werkelijke ondernemingen. Een bakkerij speciaal zaak wil in november al haar deuren openen. AKF kijkt via zijn netwerk om investeerders te zoeken voor enkele afgestudeerden die willen doen aan voedselverwerking en verduurzaming. 

De AMP studie gaat in februari 2023 weer van start. Ook hier gaan er weer beurzen beschikbaar worden gesteld. Bij  de 2023 versie van AMP gaan ook weer nieuwe vakken en innovatieve methoden worden toegepast. Er wordt o.a. gekeken naar eisen in de Olie en Gas sector en om de opleiding Engelstalig te maken voor mensen met ambitie binnen de Caricom.