Home Suriname PPP Newmont en Volksgezondheid focust op herstel

PPP Newmont en Volksgezondheid focust op herstel

36
0
ppp-newmont-en-volksgezondheid-focust-op-herstel

foto

Het ministerie van Volksgezondheid en Newmont Suriname LLC (Newmont) zijn een Public-Private Partnership aangegaan.


Het ministerie van Volksgezondheid en Newmont Suriname LLC (Newmont) gaan samenwerken aan het vergroten van de weerbaarheid van de Surinaamse gemeenschap en werken aan herstel van de Covid-19-pandemie. Deze Public-Private Partnerschap (PPP) moet ook leiden tot het integreren van het beleid ten aanzien van Niet-Overdraagbare Ziekten (NCD) in het beleid van het ministerie.

Het project wordt uitgevoerd door Crown Agents. Newmont stelt dat door middel van deze PPP het bedrijf waarde kan blijven creëren in Suriname, met de focus op gebieden waar het opereert. Het bedrijf geeft aan dat na meer dan twee jaar sinds de Covid-19 pandemie begon, er veel Covid-19- ‘vermoeidheid’ is in het land. Het ministerie van Volksgezondheid wil nu Covid-19 opnemen in de bredere agenda voor een gezonde levensstijl en gezondheidssystemen. 

Vorig jaar hebben Newmont, het ministerie van Volksgezondheid en Crown Agents, vier aandachtsgebieden geïdentificeerd: verbetering van de integratie van Covid-19 in routinematige facilitaire diensten, de terughoudendheid van het vaccin tegen Covid-19 bij gezondheidswerkers aanpakken, het beheer van het supply chain netwerk en de opslagcapaciteit verbeteren en versterking van communicatie over gedragsverandering (BCC), coördinatie en berichtgeving rond Covid-19.

Shirley Sowma-Sumter, Senior Director voor Externe Betrekkingen van Newmont Suriname, zegt dat het bedrijf zal samenwerken met lokale overheden, medische instellingen, en niet-gouvernementele instellingen om ervoor te zorgen dat zijn financiële contributie een maximale positieve impact heeft en degenen bereikt die deze het hardst nodig hebben. “Ons doel is om waarde te creëren en levens verbeteren door duurzame en verantwoorde mijnbouw.”

Newmont heeft tot nog toe USD 3.3 miljoen bijgedragen aan Covid-19 steun aan Suriname, waarvan USD 1.3 miljoen als onderdeel van deze PPP met Volksgezondheid. De Covid-19-contributie van Newmont de afgelopen twee jaar was in de vorm van medische apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen aan gezondheidsautoriteiten, distributie van voedselpakketten aan gemeenschappen rondom Merian en medische voorzieningen in Paramaribo en de omliggende gemeenschappen van Merian.